fbpx
NaslovnicaArhivaSimović: Odluka ASK-a dokaz da institucije funkcionišu

Simović: Odluka ASK-a dokaz da institucije funkcionišu


Podgorica, (MINA) – Odluka Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) da je Demokratska partija socijalista (DPS) prekršila Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, dokaz je da institucije u Crnoj Gori funkcionišu i da je zakon jednak za sve, ocijenio je funkcioner te stranke Milutin Simović.

On je, na pitanje novinara da li je pobjeda DPS-a na izborima 2016. godine legalna, ako je ASK utvrdio da je ta partija prekršila Zakon, rekao da je njihova pobjeda „legalna i legitimna.

„Pobjeda DPS i na prethodnim i na ranijim izborima, je iskaz demokratske volje građana Crne Gore. Tu nema nikakve dileme“, kazao je Simović novinarima nakon prezentacije Programa podsticanja projekata u vodoprivredi, održane u Lješanskoj nahiji.

On je istakao da je jučerašnja odluka ASK-a „znak da institucije u Crnoj Gori funkcionišu i dokaz da je Zakon jednak za sve“.

„Prema tome, prekršajna prijava, koja razumijem slijedi, i kazna DPS-u, kao i svim ostalima koji ne ispoštuju elemente Zakona o finansiranju političkih partija“, dodao je Simović.

Na pitanje da li će njegov partijski kolega Slavoljub Stijepović biti kažnjen što nije prijavio partiji donaciju od 47 hiljada EUR, Simović je kazao da će odgovor na to dati institucije.

„Ne znam konkretno u slučaju kolege Stijepovića, jedino vidim da bi mnogi neke prijeke sudove u Crnoj Gori, nezavisno o kom se zakonu radi. Insitucije će i u odnosu na to pitanje dati odgovor, i ne bih ništa prejudicirao“, kazao je Simović.

Upitan da li je za njega afera Koverta „tehnički propust“, on je rekao da se „Agencija o tome izjasnila svojom odlukom da je u pitanju kršenje Zakona o finansiranju političkih partija, u odnosu na koju je iskazala prekršajnu mjeru“.

Na pitanje da li moguće da vrh DPS-a nije bio upoznat sa donacijom koju je dao visoko pozicionirani funkcionior te stranke, Simović je kazao da nema šta da doda iskazu Stijepovića.

„Stijepović je dao svoj iskaz, tu ne bi ništa dodavao, ni oduzeo“, kazao je Simović.

Najčitanije